PILATES

Pilates vadba ima svoje korenine v Nemčiji, izumil jo je  Joseph Pilates, ki je zaradi telesne šibkosti eksperimentiral z različnimi metodami krepitve telesa. Poudarek je na aktivaciji globokih mišic centra telesa (trebuha in hrbta) in na kontroliranem iztegovanju rok in nog v ritmu dihanja. Originalno ime pilatesa je contrology.

Pilates se je leta 1926 preselil v New York, odprl svoj studio in izšolal svoje naslednike. Njegov studio še vedno deluje, poleg tega pa so dejavni tudi njegovi učenci, ki pilates vadbo širijo po vsem svetu. Pilates vadba poveča moč in vzdržljivost telesa, odpravlja negativne posledice sedečega načina življenja, izboljša telesno držo in gibljivost, zmanjša ali odpravi bolečine v hrbtenici, okrepi mišice medeničnega dna ter izboljša koncentracijo.

V studiu MATLUX vam nudimo pilates vadbo s poudarkom na:

  • krepitvi centra telesa,
  • nadzorom nad pravilno izvedbo posameznih vaj in
  • ozaveščanjem telesa.

Naša filozofija vadbe je osredotočena na vadeče, kar pomeni, da vas med vadbo usmerjamo in popravljamo ter poskrbimo, da vaje izvajate pravilno in začutite svoje telo. Pilates vadba je organizirana v dveh nivojih težavnosti in z različnimi pripomočki (mala in velika žoga, elastični trakovi, ravnotežne blazine,…)

Imam pilates licenco Fitnes zveze Slovenije.

Prijavite se!

1 Step 1
Polje je obvezno
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder