JOGA

Joga je starodavna znanost o življenju, ki se je razvila pred več tisoč leti v hindujskih Vedah. Je celovit sistem telesne in umske vadbe in nas uči, da se zavedamo življenja tukaj in zdaj.

Danes je joga široko razvita po vsem svetu, vendar na različne načine, ki so odvisni od kulture in mentalitete populacije. V Zahodni Evropi in Ameriki je najbolj razvit njen gibalni vidik (asana), čeprav tudi meditacija (sproščanje) in pranajama (kontrola diha), ne zaostaja veliko za njo. Praksa joge izboljša gibljivost telesa in mišično moč, pomaga oblikovati postavo in izboljša zdravje sklepov, pomladi hrbtenico, izboljša pretok krvi in limfe, prispeva k umirjanju telesa in duha ter nas naredi srečnejše.

Zakaj je joga moja prva izbira?

  • Po praksi joge se vedno počutim bolje in to je eden od temeljnih razlogov, da s prakso joge nadaljujem ali da je moja izbira takrat, kadar nisem najbolje. Stil joge in nivo težavnosti vedno prilagodim svojemu počutju, da se lahko osredotočim na miselno naravnanost tukaj in zdaj.
  • Skozi prakso joge sem povečala gibljivost in fizično moč. Čeprav na rezultat krepkega telesa nisem bila navezana, je prišel hitro.
  • Po praksi joge vedno ugotovim, da se je moje stanje uma spremenilo. Kot bi se mi v glavi ustvarila čista pomlad, kot bi se stvari postavile na svoje mesto in bi se notranji hrup utišal.
  • Moj um je razigran in pustolovski divjak in osredotočenost moja redka vrlina, zato je praksa joge zame toliko bolj pomembna, ker miselno naravnanost osredotočim tja, kamor jo želim. Pravijo, da z jogo razvijamo koncentracijo in to lahko samo potrdim.
  • Če ti življenje da limone naredi limonado, ja! Slišati je lahko, narediti niti ne. Praksa joga mi pri tem pomaga, saj lažje pogledam stvari takšne kot so in ne takšne kot jih želim videti. Ker niso vse življenjske izkušnje pozitivne, me je praksa joge naučila, da se v življenju konstantno vse spreminja in da je ravno sprejemanje tega toka sprememb tisto, kar mi prinese največ miru.
  • Praksa joge razvija samozavedanje, zato lažje sledim svojim mislim in odzivom na vsakdanje dogodke. Zavestno lahko spremenim interpretacijo in zato lahko spremenim svoj čustveni odziv. Samozavedanje je pomemben gradnik čustvene inteligence in dejavnik uspešnega življenja. Karkoli že uspešno življenje pomeni skozi mojo lastno interpretacijo!

Naša učiteljska filozofija je osredotočena na vadeče, kar pomeni, da vas med prakso usmerjamo in popravljamo ter vam asane prilagajamo tako, da začutite svoje telo.  Praksa je organizirana v dveh nivojih težavnosti.

Imam diplomo RYS Joga Do, ki je registrirana šola joge pri Joga združenju Slovenije (JZS) in pri svetovni zvezi joge Yoga Alliance (YA).

Prijavite se!

1 Step 1
Polje je obvezno
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder