TUINA MASAŽA

TUI-NA  masaža je  oblika masažne terapije, ki je nastala pred več kot štiri tisoč leti na Kitajskem in je veja tradicionalne kitajske medicine.  Njeno ime je skovanka besede tui (potiskanje) in na (držanje), kar pomeni, da vključuje tudi akupresuro, tehniko, pri kateri s prsti pritiskamo na določene akupresurne točke na meridianih. Zaradi svoje učinkovitosti je najbolj priljubljena vzhodna masažna tehnika v Evropi.

Kot vsaka druga masaža tudi TUI-NA sprosti telo in duha, pospeši cirkulacijo, zmanjša stres, izboljša imunski sistem, odpravi bolečine in praktično vpliva na celotno telo (mišice, vezivna tkiva, prebavni sistem, …).

Prav tako ima močan vpliv na naše čustveno doživljanje, saj je dotik prvi prijeten spomin, je globlji kot beseda in masaža najstarejša oblika zdravljenja.

TUI-NA črpa svoja znanja iz modrosti tradicionalne kitajske medicine in se opira na akupresurne tehnike. Naše telo je iz mišic in kosti, organov in krvi, pa tudi iz energije, je iz snovnega in subtilnega dela. Vdih in izdih sta na primer nevidna, zrak brez otipljive kvalitete, pa vendar najpomembnejši za preživetje. Takšna je tudi energija našega telesa, katere ne vidimo, a jo občutimo.

Akupresurne točke so razporejene po celem telesu in nam TUI-NA terapevtom govorijo. Povejo zgodbo o telesu in občutkih, o veselju ali žalosti, povejo nam zgodbo izza bolečine ali težave klienta.

O učinkovitosti TUINA masaže obstaja več raziskav, ki govorijo o tem, da poveča prekrvavitev, zmanjša bolečine v vratu in križu, pomaga vzpostavljati dojenje, blaži depresijo in osteoartritis, olajša sindrom karpalnega kanala in še mnogo drugega.

TUI-NA masaža je neskončno doživetje miru in potopitve vase, je globoka sprostitev telesa in duha!

Imam certifikat TUI-NA masaže po Tradicionalni Kitajski Medicini. 

Prijavite se!

1 Step 1
Polje je obvezno
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder