NATUROPATSKA OBRAVNAVA

Naturopatija je ena od znanosti, ki išče zdravje in temelji na človekovi lastni moči zdravljenja.

V naturopatski obravnavi združujem modrost narave z izsledki  sodobne znanosti, pri čemer se poslužujem naslednjih terapevtskih pristopov:

 

Iridologija

Z iridologijo so se ukvarjali že pred tri tisoč leti  v Indiji in na Kitajskem. Posvečal se ji je tudi Hipokrat in zdravniki v starem Egiptu. V Evropi je bila iridologija ponovno obujena v Nemčiji in na Madžarskem potem, ko so začeli sistematično proučevati povezave med stanjem telesa in spremembami v šarenici.

Naše telo med embrionalnim razvojem ohrani povezavo s šarenico, zato se vse pomembne karakteristike telesa in spremembe, ki nam jih prinaša življenje, pokažejo na njej. Na podlagi iridološkega pregleda dobimo vpogled v vitalnost telesa, stanje imunskega sistema, zasičenosti telesa z neustreznimi hranili in morebiten manjko drugih hranil.

Bachove cvetne esence

Rastline iz katerih so narejene Bachove cvetne esence vibrirajo z določeno frekvenco, ki ustreza čustveno-energetskemu stanju v našem telesu. Bachove cvetne kapljice tako predstavljajo obliko čustvene pomoči, ki okrepi in povrne naše notranje ravnovesje in duševno trdnost.

Aurikuloterapija

Aurikuloterapija temelji na zamisli, da je uho je mikro sistem, ki odraža celotno telo. Akupresurne točke stimuliramo  s semenkami, ki jih nalepimo na uho in se na ta način »dotaknemo« težav v različnih delih telesa.

Na ušesu najdemo več kot 200 akupresurnih točk, najbolj znana točka šenmen, ki se uporablja za lajšanje stresa in bolečin. Za hiter dvig energije lahko uporabimo zgolj preprosto masažo uhlja.

Naturopatija se ne ukvarja zgolj s simptomi, temveč vedno išče vzroke težav in pomaga pri odpravljanju teh. Med obravnavo iščemo vse tisto, zaradi česar se ne počutimo več tako dobro, kot bi si želeli. Naturopatski tretmaji so individualizirani. Vsaka stranka  ima edinstveno zgodbo, zgodovino, genetiko, prehranske navade, življenjski slog in s tem povezane zdravstvene težave, zato za vsako stranko razvijemo individualni načrt krepitve telesa.

Cilji naturopatske obravnave

Vzpostavitev in ohranjanje močnega imunskega sistema
Imunski sistem je steber našega zdravja in dobrega počutja in je vseživljenjski projekt. Čarobne formule ni, je samo zdrav način življenja, odvisen od tega, kaj in kako bomo dali vase. In to ni samo hrana, niso samo čustva, niso samo misli, je skupek vsega tistega, kar nas obkroža in kar na tak ali drugačen način uživamo.

Krepitev zdravja
Cilj naturopatske obravnave je krepitev zdravja in razumevanje, da ima telo prirojeno sposobnost samozdravljenja. Med obravnavo prepoznavamo ovire, ki telesu onemogočajo vzpostavitev zdravja in z odpravo teh se telo samodejno premakne proti optimalnemu zdravju.

Naša filozofija temelji na krepitvi in ohranjanju zdravja!

Prijavite se!

1 Step 1
Polje je obvezno
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder