Kadar govorimo o meditaciji si zamislimo nekoga, ki s prekrižanimi nogami in zaprtimi očmi sedi na mirnem kraju in deluje tako, kot da o nečem globoko premišljuje. Nekako tako meditacijo opisuje tudi Slovar slovenskega knjižnega jezika.

meditácija -e ž (á) knjiž. globoko premišljevanje, razmišljanje

Nekdo, ki z zaprtimi očmi sedi in globoko razmišlja lahko v svojih mislih počne marsikaj, ni pa nujno, da meditira. Sama beseda, meditacija izhaja iz latinskega glagola meditari, ki pomeni premišljevanje in oblikovanje. To pomeni, da je meditacija pravzaprav premišljevanje o mislih in način, s katerim misli preoblikujemo. Je aktivnost, pri kateri spreminjamo stanje zavesti z namenom, da bi dosegli specifično zastavljen cilj. Ne glede na to kdo ste in kaj si v življenju želite izboljšati, spremeniti, uresničiti – meditacija je dobra strategija, da se opremite z vsem, kar potrebujete, da to dosežete.

Zakaj meditacija?

Meditacija, tehnike sproščanja, dihanja in spodbujanja pozitivnih misli prinašajo številne koristi. Več kot take stvari vadite, bolje se počutite in bolje kot se počutite, bolje lahko funkcionirate. V epidemiji stresa lahko vzdržujete stanje umirjenosti in preprečite, da stres negativno vpliva na Vaše duševno in telesno zdravje, Vaše počutje in Vaše odnose. Meditacija ni nekaj, kar želite doseči temveč spoznanje, da lahko dosežete vse. V meditaciji se boste naučili biti čuječni, hvaležni in srečni, spontano, brez, da bi se za to trudili. Naučili se boste živeti v sedanjosti in ustvarjati prihodnost, ki si jo sami želite. Povečali boste produktivnost, pozornost in koncentracijo, spominsko sposobnost in sposobnost reševanja problemov. Meditacija Vas opremi z veščinami, ki jih potrebujete, da zavladate svojemu umu, ki je odgovoren za to kako doživljate svet okoli Vas.

Kako prakticiramo meditacijo?

Meditacija se dogaja enako, kot se dogaja dihanje. Dokler Vas ne spomnim, da v tem trenutku dihate se svojega dihanja najverjetneje sploh ne zavedate. Na srečo se številne telesne funkcije dogajajo brez, da bi jih morali početi in enako naš um proizvaja misli, brez, da bi se jih Vi trudili izdelati. Misli se kar zgodijo in se dogajajo – ustvarjajo tisto, kar dojemamo kot življenje. Možgani so brez dvoma za človekovo življenje sila uporabni, vendar imajo svoje pomanjkljivosti – naše misli pomešajo v zmes spominov, predstav, fantazij in bolj ali manj logičnih sklepanj, ki vplivajo na to kaj počnemo in na tako kako se počutimo. Včasih zmes vseh teh neoprijemljivih pojmov povzroča turbulence, ki se jih v resnici sploh ne zavedamo, definitivno pa jo v življenju trpimo. Če si svoj um predstavljate kot posest, na kateri si želite zgraditi življenje, ki je polno zdravja, obilja, uspeha in dobrih odnosov morate svoje misli urediti tako, da spodbujajo gradnjo novega – tistega, kar si v svojem življenju pač želite. Vaš um je naseljen z Vašimi mislimi in od Vaših misli je odvisno ali je Vaša posest zazidljiva ali ne. Dokler Vaše misli ne naredijo prostora za novogradnjo boste težko prepričani, da ste Vi resnično tisti, ki ustvarjate to, čemur pravite življenje. Ne gre za to, da v meditaciji najdete odgovor na vse, kar Vas o življenju zanima, ampak zbistrite misli, ki Vam preprečujejo, da spoznate, da je vse kar potrebujete in svoje življenje obvladate že v Vas.

To je moč, ki se jo želite naučiti uporabljati. Moč, da sprejmete, kar se ne da spremeniti ter spremenite, kar se spremeniti da.Želite življenje polno obilja in ljubezni? Meditirajte o stvareh, za katere ste hvaležni. Razmišljajte o vsem, kar imate in bi želeli, če tega nebi imeli.

Želite življenje brez stresa? Sprejmite stres odprtih rok in preprosto pustite, da odide. Ne čakajte, da nevihta mine, naučite se plesati v dežju.

Želite povečati svojo produktivnost in samodisciplino? Meditirajte o stvareh, ki jih ne želite početi in odkrijte, kako lahko to dosežete.

Meditacija v praksi ni nekaj kar počnete, temveč nekaj kar se preprosto dogaja. Z meditacijo se naučite Vaše misli progresivno umiriti in jih postopoma spreminjati.

In če zmorete spremeniti Vaše misli?

Potem zmorete spremeniti Vaše življenje. (Joe Dispenza)

Meditacija v praksi pomeni, da si vzamete čas in se preprosto umirite, dihate in poglobljeno razmišljate. To Vam lahko vzame nekaj minut, več minut kot temu posvetite, boljši so pač rezultati. Z meditacijo povečate zavedanje o tem, kaj v življenju zares šteje in zavedanje, da ste vi gospodar Vaših misli. Svoje misli lahko opazujete in se v stanje umirjenosti vrnete, ko to potrebujete. Meditacija raste z Vašim zavedanjem, da je sedanjost edini čas, za katerega je vredno živeti.

Meditacija v studiu Matlux

V studiu Matlux Vam nudimo varno okolje, kjer se boste naučili tehnik sproščanja, dihanja ter  novih pogledov na svet in Vas same. Kot izkušeni vaditeljici Vas bova Mateja in Metka pripravili na meditacijo, Vas vodili skozi različne tehnike meditacije, sproščanja in manifestacije (spreminjanja sanj v resnično sedanjost). Govorili bomo o osebni rasti, spreminjanju misli in Vaših navad, s katerimi boste izboljšali svojo energijsko opremljenost, okrepili vitalnost ter pridobili celostno zdravje. Odkrili boste način, da zavladate svojemu življenju in svoje težave spremenite v zmage, strahove v spodbude in bolezni v zdravje.